Relatietherapie in Roosendaal met relatietherapeut

Van twee, voor twee

Relatietherapie doen we met zijn tweeën. Dat doen we heel bewust. Aan de ene kant doen we het omdat we weten dat we meer aandacht aan jullie allebei kunnen geven.Maar ook omdat de balans in het gesprek beter wordt. Er is, bij een relatie, of dat nu een gezins- of liefdesrelatie is, geen sprake van ‘gelijk’ en ‘ongelijk’. Er is sprake van ‘dynamiek’ en ‘verhoudingen’.
Omdat ook wij met zijn tweeën zijn komen die aspecten heel goed en snel naar voren. Geen getouwtrek dus, maar een respectvol en ook liefdevol gesprek. We doen samen de behandeling hierin worden zowel vrouwelijke als mannelijke patronen eerder benoemd. De therapie is intensiever en effectiever zodat het aantal sessies beperkt blijft.

Is helaas niet mogelijk bij een van ons, dit kan wel bij onze collega’s van Psyned.

Niet jij, niet de ander, zelfs niet jullie?

De relatietherapie begint met een gesprek tussen jullie en ons. Daarin kunnen jullie precies vertellen waarom jullie bij ons komen.We concentreren ons in dat eerste gesprek op een aantal zaken. Jullie vraag natuurlijk, maar we willen bijvoorbeeld ook graag zien hoe jullie samen zijn, hoe een typische ruzie tussen jullie er uit ziet.We zullen ook vragen of jullie deze therapie wel écht willen, want we beginnen niks als iemand niet gemotiveerd is. En als laatste zullen we jullie op het hart drukken dat niet de één, noch de ander ‘de vijand’ is, zelfs jullie samen niet. Jullie interactie is de vijand.

Relatietherapie Roosendaal – inzicht en ervaring

De therapie die we geven is gericht op inzicht door ervaring. Jullie komen dingen te weten over jezelf, de ander en jullie relatie door te merken hoe het voelt. Dat je beleeft hoe de ander het beleeft. Op die manier weet je het niet alleen, maar begrijp je het ook.

Emotionele verdieping

Als jullie elkaar niet meer om de haverklap in de haren vliegen, en in gesprekken al goed tot elkaar kunnen komen is er veel bereikt. In de praktijk merken we dat er vanaf dit punt weinig terugval meer is. Vanaf dit moment kunnen we groeien naar jullie zelf, jullie relatie en jullie weg vooruit.

Respectvol uit elkaar gaan

Niet elk stel dat bij ons komt blijft bij elkaar. Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. We kunnen jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen.Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een periode van jouw/jullie leven op een waardige manier of.

Leg je vraag rustig aan mij voor

Vraag je je af of jij en jouw partner gebaat zouden zijn bij relatietherapie of wil je meer weten over relatietherapie in Roosendaal? Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in.